Συνέντευξη - Κόρε. Ύδρο.

"Η γενιά του '78 όπως και όλες οι επόμενες, είναι περισσότερο θύματα παρά θύτες"

Κόρε. Ύδρο.

Στο πρόσωπο των Κόρε. Ύδρο. το κλισέ "love or hate" περιγράφει απόλυτα τα συναίσθηματα που προκαλούν οι Κερκυραίοι. Λατρεία γι' αρκετούς, μίσος για κάποιους άλλους, κανέναν όμως δεν αφήνουν παγερά αδιάφορο. Προνόμιο των μεγάλων συγκροτημάτων και μόνο.

Οι Κόρε. Ύδρο.για μερικούς από εμάς, είναι η πιο σημαντική ελληνόφωνη μπάντα της τελευταίας δεκαετίας, χτίζοντας μια σχέση πάθους με τους φαν τους που όμοια της πολύ δύσκολα μπορούμε να βρούμε.

Οι Κόρε. Ύδρο. λοιπόν, με αφετετηρία σήμερα (15/1) το Six D.O.G.S θα περιοδεύσουν στην Πάτρα (Μικρός Πρίγκηπας), την Θεσσαλονική (Block 33) και φυσικά θα επιστρέψουν θριαμβευτικά στην Κέρκυρα (Πολύτεχνο) . Εμείς με αφορμή την μίνι περιοδεία τους, ρωτήσαμε λίγα πράγματα τον Π.Ε. Δημητριάδη.

 

Νομίζω πως στους στίχους των Κόρε. Ύδρο. υπήρχε πάντοτε ένας έντονος κοινωνικός σχολιασμός και μια έμμεση κριτική, αλλά με τις 'Απλές Ασκήσεις Στον Υπαρξισμό' αυτή η κατεύθυνση έγινε πιο ξεκάθαρη. Ήταν κάτι που θέλατε εξαρχής να κάνετε ή απλά πρόεκυψε;

Δε θα έλεγα ότι ο κοινωνικός σχολιασμός και η κριτική ήταν ποτέ το κυρίαρχο στοιχείο σε μας. Όλα ξεκινούν από μια βάση βιωματική, καθαρά συναισθηματικής τάξεως. Ο σχολιασμός και η κριτική συμβαίνουν στο βαθμό που το κοινωνικό γίγνεσθαι επηρεάζει το αφηγηματικό υποκείμενο.

 

Ποιο ήταν το κυρίαρχο μοτίβο μέσα στο οποίο “γεννήθηκαν” οι Απλές Ασκήσεις Στον Υπαρξισμό;

Η θεωρία των δύο άκρων αρχικά, και η βαρυθυμία του ενός μέχρι το τέλος.

 

Ευθύνονται και “τα παιδιά του '78” για “τα βράδια της κρίσης”;

Σε ένα βαθμό ναι, αν και θεωρώ πως αυτή η γενιά, όπως και όλες οι επόμενες, είναι περισσότερο θύματα παρά θύτες, όπως διαφαίνεται και στους στίχους του τελευταίου τραγουδιού του συγκεκριμένου δίσκου, τους Απολογισμούς.

Διαβάστε επίσης: Συνέντευξη - Pan Pan

Ποια είναι η αλήθεια τελικά για τα παιδιά του '78;

Η μόνη αλήθεια για τα παιδιά του '78 είναι ότι δεν υπάρχει αλήθεια.

 

Γιατί μεσολαβεί πάντα τόσος πολύς καιρός ανάμεσα στις κυκλοφορίες σας; Συνειδητή απόφαση ν’ απομακρύνεστε από το προσκήνιο για κάποιο χρονικό διάστημα;

Είναι πολυπαραγοντικό το θέμα. Ο κανόνας ήταν πάντα να προχωράμε στην ηχογράφηση ενός δίσκου, όταν μαζεύεται ένας ικανός αριθμός τραγουδιών, που καλύπτουν και τους δύο δημιουργούς και το γράψιμο ενός τραγουδιού που να πληρεί αυτά τα κριτήρια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από το σημείο αυτό και μετά είναι θέμα ρυθμών, τελειοθηρικής διάθεσης και ψυχολογίας γενικώς του καθενός, με δεδομένο ότι οι Κόρε. Ύδρο. δεν αποτελούνται από «απλές» προσωπικότητες.

 

Είναι η Κέρκυρα τελικά μια απλή επαρχία;

«Όjι» (Μπάμπης Προβατάς). Η Κέρκυρα είναι ο πιο έκφυλος τόπος στον κόσμο, είναι άρρωστος ο αέρας στην Κέρκυρα, όπως είχε πει ένας μεγάλος κερκυραίος φίλος, υγρασία παντού, ένα όμορφο όραμα.

 

“Κέρκυρα, Πάτρα, Αθήνα”.. Συνήθως μετά από κάθε άλμπουμ κάνετε μερικές αραιές live εμφανίσεις. Μετά την κυκλοφορία του περσινού σας δίσκου όμως έχετε παίξει ήδη δύο φορές στην Αθήνα το 13, ενώ αυτή την εβδομάδα έχετε προγραμματίσει την μίνι περιοδεία σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα. Από δω και πέρα θα βλέπουμε συχνότερα live τους Kόρε. Ύδρο. ή απλά θέλετε να ευχαριστήσετε τους φαν σας την δεδομένη περίοδο;

Κυρίως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Κόρε. Ύδρο. για όσα μας πρόσφεραν. Γιατί κι εμείς φαν είμαστε πάνω απ’ όλα.

 

Ευχαριστούμε πολύ..

 

Οι Κόρε. Ύδρο. eμφανίζονται σήμερα και αύριο στο Six D.O.G.S ενώ στις 18/01 θα εμφανιστούν  στο Block 33

 

Δείτε περισσότερα για τους Κόρε. Ύδρο.

All About Music - Artists

Κόρε. Ύδρο. - Τα βράδια της κρίσης