Συνέντευξη - CoolspiriTrio

Αυτοσχεδιασμοί σε jazz standards &pop-funk

CoolspiriTrio
CoolspiriTrio

Οι CoolSpiriTrio είναι μια νέα άφιξη στο χώρο της ελληνικής jazz σκηνής που προτείνει τον αυτοσχεδιασμό σε γνωστά jazz standards αλλά και θέματα από την pop-funk μουσική σκηνή χρησιμοποιώντας φωνή, μπάσο, κλακέτες και body percussion. Όλα αυτά συνθέτουν μια μουσική παράσταση όπου το live performing υπηρετεί στην αρτιότητά του τη φυσική ανάγκη του ανθρώπου για μουσική έκφραση. Θα τους απολαύσουμε στο Κελάρι Atheneaum (Αδριανού 3 Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ) στις 13, 18 και 20 Μαρτίου, ώρα έναρξης 22. 00

Λίγο πριν τους δούμε ζωντανά, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Σωτηρία Ρουβολή, τραγουδίστρια των CoolSpiriTrio.

**********************

Πώς γίνεται ένα Spirit Trio να είναι cool;

Το ερώτημα είναι πώς γίνεται ένα SpiriTrio να μήν είναι Cool και μάλιστα όταν μιλάμε για μουσική jazz όπου αυτή η «κατάσταση-be cool!» βρίσκεται στο DNA του συγκεκριμένου είδους.

 

Μπάσο, φωνή, κλακέτες, πάμε… Ποιος είναι ο μυστικός συνδυασμός;

Δεν υπάρχει μυστικός συνδυασμός. Μόνο η προσωπική ανάγκη να παίξεις μουσική και η διάθεση να επικοινωνήσεις με τους συμπαίκτες σου. Από κει και πέρα ο καθένας «ρίχνει στο τραπέζι ό,τι έχει»..

 

Πόσο οι μουσικές αποκλίσεις μπορούν να μετατραπούν σε συγκλήσεις;

Είναι ωραίες οι αποκλίσεις.Τα «αντίθετα» στην τέχνη είναι απαραίτητο στοιχείο. Αν αγαπάς το υλικό που έχεις επιλέξει να διαχειριστείς και καταλάβεις ότι ο στόχος είναι ένα αποτέλεσμα που σε ξεπερνάει –όλους μας- τότε σταματάς «να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά» και έτσι δεν υπάρχουν (α)γωνίες. Οι αποκλίσεις γίνονται συγκλήσεις.

 

Τι ονειρεύεστε για τη μουσική σας και τους ακροατές της;

Ευχής έργο αν σε κάθε μας live συντονιζόμαστε όλοι στο ίδιο «μήκος αισθήματος». Να μπορούμε δηλαδή μεσα απο αυτό που ακούμε να χαιρόμαστε, να απολαμβάνουμε, να βρισκόμαστε προ εκπλήξεων και να θέλουμε με όλο και μεγαλύτερη περιέργεια ν'ακούσουμε το επόμενο τραγούδι.

 

Πλάνα. Άμεσα, έμμεσα, μακρόπνοα...

Έχουμε μεγάλη ανυπομονησία για τις εμφανίσεις μας στο Κελάρι, 13-18κ20 Μαρτίου. Από κει και πέρα είναι το κάθε βήμα που μας οδηγεί στο επόμενο, για όσο θέλουμε να παίζουμε μαζί μουσική και υπάρχει ο κοινός χρόνος και τόπος για να το κάνουμε.

1 2 3 (Imelda May) CoolspiriTrio Σ.Ρουβολή-Α.Βουζουναράς