Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013

Μπορεί να μην ήταν το full show των Τorture Garden αλλά άξιζε τον κόπο να το παρακολουθήσει κάποιος

Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013
Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013
Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013
Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013
Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013
Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013
Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013
Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013
Fetish Vaudeville Show @ Gagarin - 25/11/2013

Σάββατο βράδυ και βρεθήκαμε στο Gagarin για το Fetish Vaudeville Show. H βραδιά δεν ήταν για όλους θα έλεγα, αφού αυτά που θα διαδραματίζονταν επί σκηνής από καλλιτέχνες των Torture Garden θέλουν μια δόση γερών νεύρων για να τα παρακολουθήσεις. Βάλτε πόνο, βάλτε αισθησιακά show με άμεσα σεξουαλικά υπονοούμενα, βάλτε ρετρό video projections από παλιές ταινίες, βάλτε χορό, βάλτε φωτιές, βάλτε χιούμορ, βάλτε δυνατή μουσική και θα έχετε μια περίληψη για το τι παρακολουθήσαμε το Σάββατο το βράδυ. Να μου πεις Fetish Show είναι βρε παιδί μου… Και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνεις το τι μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια παράσταση! Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η παράσταση δεν ήταν το full show των Torture Garden, το οποίο και μεγαλύτερο σε διάρκεια show είναι και έχει και τα «πάντα όλα» επί σκηνής, και αποτελείται από περισσότερα άτομα. Η συγκεκριμένη βραδιά ήταν με ορισμένους καλλιτέχνες από τους Torture Garden, και αυτό είχε τονιστεί και από το δελτίο τύπου για το event. Η αλήθεια είναι το event «πολεμήθηκε» από διαφόρους εν Ελλάδι κύκλους του χώρου, με διάφορες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ακριβώς επειδή δεν ήταν το full show των Torture. Τελικά μάλλον τα πάντα είναι θέμα ανταγωνισμού.

Ο κόσμος που ήρθε λοιπόν από την πλευρά του, όσοι ήρθαν δηλαδή, «φόρεσε» τα «καλά» του , έτσι για να ταιριάζει καλύτερα στο περιβάλλον και για τις ανάγκες της βραδιάς. Το μαύρο, οι ζαρτιέρες, τα μαστίγια, το eye liner σε αντρικό version και γενικότερα το gothic style είχε την τιμητική του… Βασικά ένιωσα σαν να βρισκόμουν στο Slimelight στο Angel του Λονδίνου, ή αν θέλετε στο Camden! Δεν είναι κακό θα έλεγα αφού κάτι τέτοιες βραδιές ο κόσμος έχει την ευκαιρία να «ξεδώσει» και να εκφραστεί και ενδυματολογικά με κάπως διαφορετικό τρόπο, αλλά φυσικά απόλυτα ταιριαστά με τα δεδομένα της βραδιάς. Βέβαια δεν είμαι και σίγουρος ότι δεν κυκλοφορούν έτσι ορισμένοι και κατά την διάρκεια της μέρας, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε. Γενικότερα το gothic-industrial-o-στιλ υπάρχει και στο Eλλάδα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Διαβάστε ακόμη: Roger Waters "The Wall" Live @ OAKA - 31/7/2013

Tα bar-ακια και τα club επίσης στην Αθήνα που προσελκύουν τέτοιο κόσμο και πολλά είναι και δημοφιλή, άλλο βέβαια αν δεν βρέθηκαν και πάρα πολλοί του χώρου στο Gagarin το Σάββατο. Το βασικό point όμως που έβγαινε από την συγκεκριμένη βραδιά ήταν η αίσθηση που σου έβγαζε το περιβάλλον, και σου έβγαζε κάτι από το καλώς εννοούμενο feeling του εξωτερικού. Δηλαδή εκεί που μπορείς να ντύνεσαι και να είσαι όπως αισθάνεσαι χωρίς να πέφτουν αδιάκριτα τα βλέμματα των υποτιθέμενων «φυσιολογικών» πάνω σου και που κυρίως σε κρίνουν γι’ αυτά που λες και που κάνεις και όχι για τον τρόπο που ντύνεσαι ή βάφεσαι. Δυστυχώς η νοοτροπία «χωριού» είναι κάτι που δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα στη χώρα μας.

Τα ενδιάμεσα διαστήματα από τα συνεχόμενα show στην σκηνή του Gagarin τα “γέμιζε” o DJ David TG, ο οποίος με τις επιλογές του – που έφτασαν στα όρια της καλώς εννοούμενης dubstep- διασκέδασε τον κόσμο και σίγουρα βοήθησε στην αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ από τους παρευρισκομένους. Άλλωστε πώς να μην πιεις παρακολουθώντας ένα τέτοιου είδους show; Όσον αφορά τα show αυτά καθαυτά είχαν οπωσδήποτε εκκεντρικό αλλά πάνω από όλα καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Δεν ξεπέρασαν σε καμιά περίπτωση ορισμένα όρια που θα μπορούσαν δηλαδή να προσβάλλουν την αισθητική αυτών που παρακολουθούσαν. Όκ, δεν λέω ότι ο καθένας θα μπορούσε να καρφώσει μια πρόκα στην μύτη του ή ότι δεν είναι ολίγον φρικαλέο να το βλέπεις να γίνεται μπροστά σου… αλλά οκ, fetish show ήταν τι περιμένατε δηλαδή;…

Για μένα ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες βραδιές που έχω περάσει και σίγουρα από τις πιο διαφορετικές. Κρίμα πάντως που η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη σε ένα από τα πιο kinky, vintage και αλλιώτικα show που έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα. Και ας μην ήταν το full - show των Τorture Garden όπως το γνωρίζουμε από άλλες φορές. Άνετα ξαναπήγαινα…

Torture Garden Toronto 2011 [Extended Trailer]