LogOut

Φανταστείτε ένα browser με αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία σας, τους κωδικούς σας, τους γνωστούς σας, το ιστορικό σας, την κίνηση της πιστωτικής σας κάρτας και τα αγαπημένα σας site. Στη συνέχεια φανταστείτε ότι αποσυνδέεστε από το προφίλ σας και σερφάρετε στο internet, απαλλαγμένοι από τα στενά όρια της καθημερινότητας στην οποία έτυχε να ζείτε, χωρίς διάθεση για κριτική, χωρίς κάποια συγκεκριμένη επιθυμία, παρά μόνο να δείτε και κυρίως να νιώσετε όσο μπορείτε περισσότερα.

Μες απ’ αυτήν την αποστασιοποιημένη βόλτα προκύπτουν οι ήχοι και οι λέξεις των τραγουδιών του LogOut. Μέχρι πρότινος τα τραγούδια του διοχετεύονταν κυρίως στο μουσικό συγκρότημα The Place Within, ενώ από το 2010 έχει αρχίσει να κάνει εμφανίσεις μόνος του, με την τεχνική του live-looping. Πέρα από τη σύνθεση τραγουδιών, έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, των Abovo, του Ηλία Καρελλά και της ομάδας Contra Tempo. Το ντεμπούτο album του, “Paper Plane Flight Recorder”, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011 από την Inner Ear, ενώ ο επόμενος δίσκος του, σε παραγωγή Χρήστου Λαϊνά, κυκλοφορεί την άνοιξη του 2013.

 

English Bio:

Imagine a browser with stored all your data, your passwords, your contacts, your history, the transactions of your credit card and your favourite sites. Then imagine that you log out of your profile and surf the internet, escaping from the confines of your everyday life, without any criticism or any desire other than seeing and, most of all, feeling as much as you can. 

This detached internet ride results in the sounds and words of LogOut’s songs. Until recently, his songs were channeled mainly to the musical group The Place Within, while last year he begun to make solo live appearances using the technique of live-looping.

Besides songwriting he has participated in several theatrical performances, creating their soundtrack, either playing live (as in the plays “To Idrima” (“The Foundation”) and “Tzaba Ellada” (“Greece For Free”) by Abovo, “Karagiozis Remixed” by Ilias Karellas, “Plan -sequence” by the team Contra Tempo) or with prerecorded music (“Skiotaxidevodas” (“Shadowtravelling”) by Ilias Karellas). Sometime in 2011 he gathered tracks, whose themes he thinks are perfectly expressed by the general title “Little Things Buried In Concrete” and he recorded them under the production of Christos Lainas. 

LogOut - An Inside Joke

LogOut - Song of the Selfless

LogOut - Censored Title

LogOut - Global Love

Little Things Buried in Concrete

To χειροποίητο ντεμπούτο του, με τίτλο “Paper Plane Flight Recorder”, έκανε την παρθενική του πτήση το 2011. Φέτος ο LogOut επιστρέφει με το δεύτερο album του, “Little Things Buried In Concrete”, σε παραγωγή Χρήστου Λαϊνά.

Αυτή τη φορά ο LogOut επιχειρεί με τα τραγούδια του μια σταδιακή κατάδυση κάτω από τις αυστηρές μπετονένιες επιφάνειες των πόλεων και των ανθρώπινων προσώπων. Το ταξίδι ανασκαφής του “Little Things Buried In Concrete” ξεκινάει από τον επιφανειακό εξωτερικό κόσμο όπου όλοι ζουν σε εμπορικά κέντρα και όλοι αγαπούν τους πάντες (“Newspapers”) και περνάει μέσα από στρώματα καταναλωτισμού (“Global Love”) και αστικής αποξένωσης (“For You”) για να εντρυφήσει αργά στα πιο εσωτερικά κρυμμένα επίπεδα (“Censored Title”) και να καταλήξει στην τελική έκκληση κάθαρσης προς το Τσιμέντο (“Hymn To Concrete”- …Come on concrete, rain all over me…), που αφήνει πίσω της μόνο μια κασέτα με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αγάπης (“…love you, I love you, I love you, I…”) Ο ήχος του “Little Things Buried In Concrete” θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη για όσους γνώρισαν τον LogOut από τις «γυμνές» μπαλάντες του “Paper Plane Flight Recorder”.

Τα 10 κομμάτια μεταφέρθηκαν στο στούντιο του Χρήστου Λαϊνά όπου ξαναχτίστηκαν με διάφορες ενορχηστρώσεις και μουσικούς. Η κιθάρα και η φωνή έχουν κι εδώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μόνο που η ακουστική ατμόσφαιρα έχει δώσει τη θέση της στον ηλεκτρικό ήχο. Έτσι οι μελωδίες και οι στίχοι του LogOut έχουν φορτιστεί με την ένταση που ήταν αναγκαία γι’ αυτό το album, διατηρώντας όμως το χαρακτηριστικό ύφος του καλλιτέχνη. Το mastering του album έγινε στη Νέα Υόρκη από τον Alan Douches. To “Little Things Buried In Concrete” κυκλοφορεί σε βινύλιο με bonus cd και σε digital album από την Inner Ear.

Release Date: May 2013

 

Tracklist:

01. Newspapers

02. Global Love

03. As If

04. For You

05. Broken Mirror

06. Memory Gap

07. Censored Title

08. Last Prayer

09. Hymn To Concrete

10. ...I Love You, I Love You, I Love You, I...

Paper Plane Flight Recorder

Μας συστήθηκε για πρώτη φορά μέσα από το συγκρότημα των The Place Within, ενώ από πέρσι έχει αρχίσει να κάνει σόλο εμφανίσεις, με την τεχνική του live-looping.

Το ντεμπούτο album του LogΟut τιτλοφορείται “Paper Plane Flight Recorder” και είναι έτοιμο για το παρθενικό του ταξίδι. Πρόκειται για μια σειρά από δώδεκα home recordings, με βασικούς πρωταγωνιστές τη φωνή και την κλασική κιθάρα, τα οποία έγραψε και ηχογράφησε μόνος του. Λίγα λόγια για τα μαύρα κουτιά σαΐτας: Κάθε μέρα χιλιάδες σαΐτες δημιουργούνται, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στόχο. Η πορεία και η διάρκεια της πτήσης τους είναι σχετικά προδιαγεγραμμένες και το απότομο τέλος, αναπόφευκτο. Βέβαια, σε αντίθεση με τα αεροπλάνα, η πτώση μιας σαΐτας δεν είναι και τίποτα το φοβερό, αφού πρόκειται απλά για μια σαΐτα από χαρτί. Οπότε θεωρητικά, δε χάνει κανείς τίποτα να δοκιμάσει. Πολλοί είναι αυτοί που θα χαρακτήριζαν μια τέτοια ενασχόληση ως ανώφελη.

Συνήθως όμως δείχνουν κάποια κατανόηση καθώς όλοι, λίγο ή πολύ, έχουν γευτεί την ένοχη απόλαυση της ίδιας ή κάποιας άλλης ανώφελης ενασχόλησης. Όπως και να ’χει η αλήθεια είναι διαφορετική: οι σαΐτες περιέχουν κι αυτές τα δικά τους μαύρα κουτιά και όλα τα στοιχεία των πτήσεών τους καταγράφονται, άρα κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει σημασία. Τα μαύρα κουτιά των σαϊτών δεν έχουν καθορισμένη μορφή. Όταν ανοιχτούν μπορεί να περιέχουν οτιδήποτε βοηθάει στην περιγραφή της πτήσης.

Γενικά πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για να ανοιχτεί ένα μαύρο κουτί σαΐτας. Κι αυτό γιατί, λόγω ενός μηχανισμού ασφαλείας, όσοι τα ανοίγουν χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον συνήθως δε βλέπουν τίποτα μέσα σε αυτά. Αυτοί φυσικά, συνήθως δε βλέπουν τίποτα μέσα σε οτιδήποτε, ούτως ή άλλως. Αυτό έχει κάνει πολλούς να εκφράζουν την άποψη ότι αυτός ο μηχανισμός ασφαλείας είναι μάλλον περιττός. Το μαύρο κουτί σαΐτας του LogOut, έχει τη μορφή χειρόγραφης συνταγής γιατρού που συνοδεύεται από βινύλιο ή cd και κυκλοφορεί από την Inner Ear.

Release Date: November 2011

 

Tracklist:

01. Departure

02. Where It Goes

03. Winter + Summer

04. Interlude 1 (Requiem)

05. In the Sea Of Lonely Souls

06. Elliott Days

07. Song Of the Selfless

08. Interlude 2 (Paper Planes)

09. Establishment

10. An Inside Joke

11. In A Sunday Morning 12 Landing