10 διασκευές τραγουδιών που είναι καλύτερες από το original

10 διασκευές τραγουδιών που είναι καλύτερες από το original

  • By :
  • Category : music
  • Comment : 0
10 διασκευές τραγουδιών που είναι καλύτερες από το original

10 διασκευές τραγουδιών που είναι καλύτερες από το original

Υπάρχουν καταπληκτικά τραγούδια που διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες με τέτοιο τρόπο που είτε ανέδειξαν το βαθύτερο concept του τραγουδιού είτε το άλλαξαν τόσο πολύ που ..απλά μας άρεσαν περισσότερο.

 

Δείτε κάποια από τα καλύτερα cover songs:

 

Original: Neil Diamond

Cover: Johnny Cash

Song: Solitary Man

Ο Neil Diamond το έγραψε και το πρώτο-τραγούδησε το 1966. Από τότε διασκευάστηκε αρκετές φορές, με πιο επιτυχημένη μακράν εκτέλεση αυτή του Johnny Cash.

 

Original: Ottis Redding

Cover: Aretha Franklin

Song: Respect

Θες ότι ο μεγάλος soul ερμηνευτής Otis Redding είναι.. άντρας, θες ότι η Aretha Franklin το μετέτρεψε σε ύμνο… όπως και να έχει, το original που γράφτηκε το 1965 ήταν κομμένο και ραμμένο για το λαρύγγι της Aretha που το διασκεύασε δύο χρόνια μετά.

Original: ΝΙΝ

Cover: Johnny Cash

Song: Hurt

To 1994 ακούσαμε το «Hurt» των Nine Inch Nails και μας έπεσε το σαγόνι. Το 2002 το διασκεύασε ο Johnny Cash και βάρεσαν καμπανάκια μελαγχολίας και πόνου. Αυτό ακριβώς που έπρεπε να συμβεί και με το original.. που τελικά ξεχάσαμε!

 

Original : Harry Nilsson

Cover: LCD Soundsystem

Song: Jump Into The Fire

Το original “Jump Into The Fire” του 1971 είναι ένα καταπληκτικό rock n roll κομμάτι. Όμως οι LCD Soundsystem που το δανείστηκαν από τον Harry Nillson το έφεραν στα μέτρα του 2005 και το έκαναν δικό τους με αποτέλεσμα να ακούγεται ακόμα καλύτερα!

 

Original: Them

Cover: Patti Smith

Song: Gloria

Το κλασσικό «Gloria» του Van Morrison ξαναγεννήθηκε όταν το ερμήνευσε η Patti Smith με τον μοναδικό punk rock τρόπο της.

 

Original: The Family (Prince side Project)

Cover: Sinead O’Connor

Song: Nothing Compares To You

Και μόνο που οι περισσότεροι πιστεύουμε πως το «Nothing Compares To You» γράφτηκε για τη Sinead O’Connor είναι ένας λόγος που το original single των The Family είναι ένα απλά καλό τραγούδι ενώ το cover του θεωρείται ένα από τα καλύτερα love songs όλων των εποχών.

 

Original: Jimmy Campbell, Reg Connelly & Harry M. Woods,

Cover: Otis Redding

Song: Try a little Tenderness

Γράφτηκε το 1932 σαν μια απλή, ρομαντική μελωδία κι ευτυχώς ήρθε ο Otis Redding το 1966 και του έδωσε ψυχή και… ζωή για πάντα!

 

Original: David Bowie

Cover: Nirvana

Song: Man Who Sold the World

Ο David Bowie το ερμήνευσε το 1970 και αν και υπάρχουν αρκετές διαμάχες επί του θέματος, ο Kurt Cobain απλά το είπε καλύτερα.

 

Original: The Wire

Cover: Fischerspooner

Song: The 15th

Από τα λίγα post punk τραγούδια που ακούγονται καλύτερα με … synthesizer! Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το «The 15th» που διασκεύασαν το 2001 οι Fischerspooner, είχε πρωτογραφτεί το 1979 από τους Wire.

 

Original: Bob Dlyan

Cover: The Jimi Hendrix Experience

Song: All Along The Watchtower

Συγγνώμη Bob Dylan. Κάποια τραγούδια ακούγονται καλύτερα με… κιθάρα! Ο Jimi Hendrix ερμήνευσε το 1968 το «All Along the Watchtower» του Bob και το έκανε ύμνο..

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *